reklam alanı

Şanlıurfa EMO’dan tepki! "Elektrik faturaları iki katına çıkacak"

EPDK'nın yeni elektrik tarifesi düzenlemesiyle birlikte konutlardaki tüketim limiti düşürüldü. Yeni dönemde fazla elektrik tüketimi yapanlar, daha yüksek faturalarla karşılaşacak. EMO Şanlıurfa İl Temsilciliği, düzenlemeye dair yaptığı açıklamada, "Elektrik enerjisi tüm insanlığın değeridir ve yaşamsal bir haktır. Hiçbir kurum veya kuruluş, bu hakkı emekçi halkın elinden alamaz." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa EMO’dan tepki! "Elektrik faturaları iki katına çıkacak"

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA – Elektrik faturalarında yeni dönem 1 Şubat itibariyle başladı. Bu tarihten itibaren, ayda 417 kilovatsaatten fazla elektrik tüketimi yapan vatandaşlar, elektrik hizmetini artık gerçek maliyetler üzerinden alacaklar. Bu değişiklik, yüksek miktarda elektrik tüketenlerin faturalarının daha yüksek gelmesine yol açacak.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Şanlıurfa İl Temsilciliği, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından kabul edilen yeni elektrik tarifesi düzenlemesine yönelik yazılı bir açıklama yaparak tepki gösterdi. Açıklamada, yapılan değişiklikle elektrik tüketim limitlerinin düşürülmesinin özellikle dar gelirli vatandaşları olumsuz şekilde etkileyeceği belirtildi.

Yeni düzenlemenin şubat ayı faturalarına yansımaya başlayacağına dikkat çekilen açıklamada, elektrik faturalarının iki katına kadar çıkacağına ve bu durumun özellikle düşük gelirli aileleri zor durumda bırakacağına vurgu yapıldı. 

“HER VATANDAŞ EN AZ 2 KAT FATURA ÖDEMEYE MAHKUM OLACAK”

Yapılan açıklamada evlerinde tıbbi cihazlara bağlı yaşayan bireylerin de bu düzenlemeden olumsuz etkileneceği belirtilerek, “Değişikliğin sonuçlarını bizler şubat ayı faturalarında görmeye başlayacağız. EPDK‘nın kasım ayı itibariyle yaptığı düzenleme ile 100 milyon kilowatt saat üst sınırı olan Mesken ve ticarethane abonelerinin 5 bin kilowaat saate çekilerek aylık ortalama 417 kilowatt sınırı getirilmiş oldu. Böylece bu sınırı aşan her vatandaş en az 2 kat fatura ödemeye mahkum olacaktır. Mesken ortalaması 250 kilowatt saat olan küçük oturumlu alanlara kombi, klima, şofben, derin dondururcu, köylerde süt sağım makinası vs. gibi ek tüketim eklendiğinde vatandaşın ödeyeceği faturanın iki katına çıkması kaçınılmaz olacaktır. Vatandaşlarımızın ekonomik olarak zaten zorlandığı bu günlerde, söz konusu düzenlemeyle, vatandaşın cebinden kullanmadığı elektriğin parası da alınarak daha beter bir geçim sıkıntısına terkedilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Dar gelirlinin sırtına bindirilen bu yükle insanımız gittikçe fakirleşirken büyük sermaye paydaşlarının ise tam aksine gittikçe zenginleşeceği ne yazık ki göz önündedir.” ifadelerine yer verildi.

“HİÇBİR VATANDAŞ KULLANMADIĞI ELEKTRİĞİN FATURASINI ÖDEMEK ZORUNDA DEĞİL”

Açıklamanın devamında ise elektrik dağıtımının kamusal bir hizmet olması gerektiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Elektrik enerjisi tüm insanlığın değeridir ve yaşamsal bir haktır. Bugünün koşullarında hiçbir kurum veya kuruluş bu hakkı emekçi halkın elinden alamaz. 

Özel dağıtım şirketlerinin çıkarlarını yurttaşın çıkarları üzerinde tutan hiçbir tutum kabul göremez ve topluma dayatılamaz. Olması gereken, elektrik gibi yaşamak için zorunlu olan bu ihtiyacın en şeffaf şekilde kamulaştırılmasıdır. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir vatandaş kullanmadığı elektriğin faturasını ödemek zorunda değildir. 

Evlerinde, yaşamak için tıbbi cihazlara bağlı olan vatandaşlarımızın kaygısını özellikle paylaşıyor ve kendilerine yapılan bu zorlaştırmayı asla kabul etmediğimizi de vurgulayarak ülkemizin her bir yurttaşı adına yapılan bu yanlıştan derhal vazgeçilmesi gerektiğini önemle belirtmekteyiz.”

Şanlıurfa EMO’dan tepki! "Elektrik faturaları iki katına çıkacak"

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.