reklam alanı

Türkiye'nin görünmeyen serveti: Yastık altında tam 50 milyar dolar!

Türkiye’de vatandaşların evlerinde muhafaza ettiği yastık altı altının 4 bin 500 tonu aştığı, bu miktarın yaklaşık 450 milyar dolara denk geldiği ifade ediliyor. Uzmanlara göre söz konusu birikim, Türkiye’nin yıllık ihracat gelirinin neredeyse üç katı büyüklüğünde. İşte ayrıntılar…

Türkiye'nin görünmeyen serveti: Yastık altında tam 50 milyar dolar!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye'de yastık altında yaklaşık 4 bin 500 ton altın olduğu kaydedildi. 450 milyar dolarlık birikimin sisteme entegre edilmesinin gerekliliğine vurgu yapan uzmanlar, ülkenin finansal istikrarı için büyük bir fırsat olduğunu vurguladı.

Uzmanlara göre, vatandaşların evlerinde muhafaza ettiği altın miktarı 4 bin 500 tonu, yani yaklaşık 450 milyar doları aşıyor. Bu miktar ise yıllık ihracat gelirinin neredeyse 3 katına denk geliyor.

Demaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Cumhur Kitiş , bu potansiyelin ekonomiye kazandırılması durumunda Türkiye'nin finansal istikrarının güçleneceğini ve dış borçlanma ihtiyacının azalacağını vurgulayarak, "Yastık altındaki altın, bireylerin güvencesi olduğu kadar Türkiye'nin stratejik rezervidir. Bu kaynağın ekonomiye entegre edilmesi, ülkemizin döviz baskısını azaltacağı gibi; üretime, yatırıma ve istihdama da doğrudan katkı sağlar" dedi.

KİTİŞ: CAZİP SİSTEMLER KURULMALIDIR

Kitiş, "Cumhurbaşkanımızın ve ekonomi yönetimimizin altın tasarruflarının sisteme kazandırılması yönündeki çağrısı son derece haklı ve yerindedir. Ancak bu süreci hızlandırmak için sadece mevduat ürünleri değil, halkın günlük yaşamına entegre edilebilecek, güvenilir ve cazip sistemler kurulmalıdır. Altının sadece bankaya götürülen bir varlık değil, cep telefonundan yönetilebilen bir tasarruf aracına dönüşmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin görünmeyen serveti: Yastık altında tam 50 milyar dolar!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.