Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı çatısı altındaki Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Türkiye'nin doğu bölgesinde iki yeni demiryolu hattı inşa etmeye hazırlanıyor. Toplam uzunluğu 316 kilometreyi aşacak bu projelerle Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin şehirleri yeni demiryolu bağlantılarına kavuşacak.
Türkiye’nin kültür ve tarih açısından zengin şehirlerinden Şanlıurfa, yüksek hızlı tren yatırımıyla ulusal demiryolu ağına entegre edilecek. 2025 yılı içinde yapımına başlanması planlanan 136 kilometrelik Şanlıurfa-Gaziantep Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı, bölgeye her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti taşıyarak şehrin turizm potansiyelini güçlendirecek.
DOĞUNUN LOJİSTİK GÜCÜ ŞANLIURFA-MARDİN DEMİRYOLU HATTI İLE ARTACAK
Irak’ın güneyindeki Fav Limanı’ndan başlayıp Türkiye üzerinden Avrupa’ya kadar uzanan kara ve demiryolu ulaşım koridoru olan Kalkınma Yolu Projesi kapsamında yapılacak 180 kilometrelik Şanlıurfa-Mardin demiryolu, Şanlıurfa’nın doğuya açılmasını sağlayacak ve Mardin üzerinden lojistik bağlantıyı güçlendirecek kritik bir proje olarak öne çıkıyor.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDEYİ VERMİŞTİ: GÜNEYDOĞU AVRUPA'YA BAĞLANACAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Şanlıurfa’yı hızlı tren ile tanıştıracak olan 136 kilometre uzunluğundaki Gaziantep - Şanlıurfa tren hattının yapımına da bu yıl içerisinde başlamayı planlıyoruz. Kalkınma yolunun bir parçası olan, yolcu ve yük taşımacılığının yapılacağı 180 kilometre uzunluğundaki Şanlıurfa - Mardin hızlı tren hattı projesinde de sona geldik. Bu projelerle Şanlıurfa’dan Edirne’ye kesintisiz hızlı demiryolu ağı oluşturacak ve Şanlıurfa’nın lojistik kapasitesini arttırarak ulusal demiryolu ağına entegrasyonunu sağlayacağız.” denilmişti.
0 Yorum