Şanlıurfa’da 400 yıllık ağaçlar kuruyor! Çözüm GAP’ın tamamlanması

Şanlıurfa’da bahar ve kış aylarının yağışsız geçmesiyle birlikte yaz mevsiminde kuraklık etkisini artırdı. Sulama yapabilen çiftçiler ürünlerini korurken, suya ulaşamayan birçok üretici büyük kayıplar yaşadı. Özellikle kentin “yeşil altını” fıstık ağaçları kuraklıktan ağır darbe aldı. 300-400 yıllık birçok fıstık ağacı kurumaya başladı.

reklam alanı
Şanlıurfa’da 400 yıllık ağaçlar kuruyor! Çözüm GAP’ın tamamlanması

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin en sıcak kentlerinden biri olan Şanlıurfa’da kuraklık alarm veriyor. Bahar ve kış mevsimlerinde yeterli yağışın alınmaması, yaz aylarında toprağın daha da kurumasına neden oldu. 

Özellikle kırsal bölgelerde yaşayan ve geçimini tarımdan sağlayan üreticiler, suya erişimde yaşadıkları sorunlar nedeniyle zor günler geçiriyor. Sulama imkanı bulan bazı çiftçiler mahsullerini ayakta tutmayı başarırken, birçok üretici ise susuzluk nedeniyle ciddi zarar gördü.

KARAKÖPRÜ’DE TARİHİ FISTIK AĞAÇLARI KURUMAYA BAŞLADI

Kuraklıktan en çok etkilenen bölgelerden biri de Karaköprü ilçesine bağlı Esemkulu Mahallesi oldu. Bu bölgede yıllardır fıstık üretimi yapan çiftçiler, 300 ila 400 yaşındaki fıstık ağaçlarının birer birer kurumaya başladığını söylüyor. Yüzyıllardır meyve veren bu ağaçların susuzluktan yok olma noktasına geldiğini belirten üreticiler, ağaçların kurumasını izlemek dışında ellerinden bir şey gelmediğini ifade ediyor.

“GAP ROJESİ TAMAMLANMALI”

Üreticiler, çözümün GAP projesinin tamamlanmasında olduğunu vurguluyor. Harran, Viranşehir ve Suruç gibi ilçelere ulaştırılan suyun kendi bölgelerine de getirilmesini isteyen çiftçiler, yetkililere bu konuda çağrıda bulunuyor.

Şanlıurfa’da 400 yıllık ağaçlar kuruyor! Çözüm GAP’ın tamamlanması

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.