reklam alanı

Kalkınma ajansları sahada: Şanlıurfa dahil 81 ile özel teşvik planı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı ile 81 ilde uzmanlaşmaya dayalı yeni yatırım ve istihdam alanlarının oluşturulacağını duyurdu. Kacır, “Türkiye Yüzyılı, kalkınmanın ve refahın yüzyılı olacak” dedi.

Kalkınma ajansları sahada: Şanlıurfa dahil 81 ile özel teşvik planı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye genelinde kalkınmayı hızlandırmak amacıyla Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı’nın hayata geçirildiğini açıkladı.

 Resmî Gazete’de yayımlanan uygulama tebliğiyle her il için dört öncelikli yatırım alanı belirlendiğini duyuran Kacır, bu programla illerin üretim kapasitesinin artırılacağını, yerel istihdamın güçlendirileceğini ve bölgeler arası gelişmişlik farklarının azaltılacağını vurguladı. Programın Kalkınma Ajansları eliyle yürütüleceğini belirten Kacır, Türkiye’nin her ilini kapsayan bu adımın kalkınma sürecinde bir dönüm noktası olacağını ifade etti.

KACIR: TÜRKİYE YÜZYILI, KALKINMANIN VE REFAHIN YÜZYILI OLACAK

Bakan Kacır, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, yerel kalkınma için devrim niteliğinde bir adım atıldığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“81 ilimizin potansiyelini harekete geçirmek, bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmak ve her bir ilimizi kalkınma seferberliğimize dahil etmek amacıyla Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programını uygulamaya alıyoruz. Resmî Gazete’de yayımlanan uygulama tebliğleriyle her şehrimiz için 4 öncelikli yatırım konusu belirledik. Bu başlıklarda yatırımları destekleyerek tüm yurtta topyekûn bir kalkınma hamlesini hızlandırıyoruz. Kalkınma Ajanslarımız eliyle yürüteceğimiz programımızla, şehirlerimizi uzmanlaştıracak, yeni istihdam alanları oluşturacak, üretimi teşvik edecek, illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyesini yükselteceğiz. Türkiye Yüzyılı, kalkınmanın ve refahın yüzyılı olacak.”

Paylaşımda, "Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı"yla bölgeler arası gelişmişlik farklarının azaltılmasının, bölgelerin rekabet güçlerinin artırılmasının amaçlandığı kaydedildi.

İllerin sosyoekonomik gelişmişlik seviyesinin yükseltilmesi, coğrafi potansiyellerin ve atıl kaynakların değerlendirilmesi, yerel ihtiyaçların karşılanması, bölgede üretimi olmayan, başarı olasılığı yüksek sektörlerin geliştirilmesi, mevcut sektörlerin ileri-geri bağlantılarının desteklenmesi ve kümelerin oluşturulması ile yerel istihdamın artırılmasının hedeflendiğine değinilen paylaşımda, şu bilgilere yer verildi:

"Destek yatırım tutarının yüzde 15'i ve 240 milyon liraya kadar nakdi destek ya da yatırım tutarının yüzde 20'si ve 240 milyon liraya kadar faiz/kar payı desteği, yüzde 50 yatırıma katkı oranı, KDV istisnası, yatırım yeri tahsisi, gümrük vergisi muafiyeti, sigorta primi işveren hissesi desteği (6. bölgede 12 yıl, diğer bölgelerde 8 yıl), sigorta primi işçi hissesi desteği (6. bölge illerinde) verilecek. Uygulama, izleme ve değerlendirme, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, 26 kalkınma ajansı aracılığıyla yürütülecek."

Kalkınma ajansları sahada: Şanlıurfa dahil 81 ile özel teşvik planı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.