Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında geçen yıl başlattığı “Dönem Sonu Faaliyet Haftası” uygulamasını bu yıl da sürdürüyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılının tamamlanmasına sayılı günler kala, 16-19 Haziran tarihleri arasında tüm yurtta öğrenciler okulun son haftasını eğlenerek ve öğrenerek geçirecek.
Bu yılki etkinliklerin ana teması, 2025’in "Aile Yılı" ilan edilmesi nedeniyle “Aile ve Oyun” olarak belirlendi. Şanlıurfa başta olmak üzere 81 ildeki tüm okul türlerini kapsayan etkinliklerde öğrenciler, bu kez sadece arkadaşlarıyla değil, aileleriyle birlikte sahne alacak.
AİLE BAĞLARINI GÜÇLENDİRMEK, OYUNLA ÖĞRENMEYİ TEŞVİK ETMEK
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in talimatıyla uygulamaya alınan faaliyet haftası, öğrencilerin sanatsal, kültürel, bilimsel ve sportif yönlerini ortaya koymayı amaçlarken, aynı zamanda okul-aile iş birliğini pekiştirmeyi hedefliyor.
Etkinlikler okul müdürlüklerinin öncülüğünde, öğretmenler, öğrenci kulüp temsilcileri ve velilerden oluşan komisyonlar tarafından planlanacak. Okulların fiziki ve sosyal imkânları doğrultusunda, maddi külfet oluşturmayacak şekilde organize edilecek etkinliklerde, velilerin de aktif rol alması sağlanacak.
ZENGİN İÇERİK, GÜÇLÜ KATILIM
Dönem sonu faaliyet haftası; “Dilimizin Zenginlikleri”, “Okulun Kalbi Kütüphaneler”, “Oku-Yorum, Yazı-Yorum” ve “Harezmi Eğitim Modeli” gibi Bakanlık projeleriyle de desteklenecek. Bu sayede hem içerik çeşitliliği artacak hem de öğrencilerin yeni müfredata uygun beceri temelli uygulamaları eğlenerek deneyimlemeleri sağlanacak.
ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLER UNUTULMADI
Bakanlık, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin de bu sürece dâhil edilmesini önemsiyor. Okullara gönderilen uygulama kılavuzunda, özel eğitim okulları ile diğer okul türlerinde gerekli uyarlamaların yapılması ve tüm öğrencilerin aktif katılımının sağlanması gerektiği özellikle vurgulandı.
ETKİNLİKLER E-OKUL SİSTEMİNE KAYDEDİLECEK
Etkinliklerin düzenli biçimde yürütülmesi amacıyla okullara gönderilen kılavuzda, örnek planlamalara da yer verildi. Gerçekleştirilen tüm faaliyetlerin zamanında e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü’ne kaydedilmesi gerektiği hatırlatıldı.
EĞİTİM YILININ FİNALİ, COŞKULU BİR ŞEKİLDE YAPILACAK
Okullarda dönem sonu artık sadece karne heyecanı değil, aynı zamanda bir öğrenme ve paylaşma şöleni haline geliyor. Bakanlık, öğrencilerin çok yönlü gelişimini destekleyen bu uygulamanın gelenekselleşmesini hedefliyor.
0 Yorum