Dicle Elektrik, Şanlıurfa’daki yatırım çalışmalarının yanı sıra bakım ve onarım faaliyetlerini de sürdürüyor.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 6 ilde elektrik dağıtım hizmeti sunan Dicle Elektrik, 2025 yılının ilk beş ayında Şanlıurfa genelinde sürdürülebilirlik odaklı kapsamlı bir bakım ve onarım çalışması yürüttü. Kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji arzı hedefiyle gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında 1.141 kilometre alçak gerilim, 1.893 kilometre orta gerilim hattı ile 982 direk tipi trafo postasında bakım yapıldı. Ayrıca 373 bina ve dahili trafo, 9.303 saha dağıtım kutusu ve 1.453 aydınlatma armatüründe de gerekli onarım ve yenilemeler tamamlandı.
2025 SONUNA KADAR 20 MİLYAR TL DEĞERİNDE YATIRIM HEDEFİ
2013 yılındaki özelleştirmeden bu yana Şanlıurfa’daki şebeke altyapısına 17 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapan Dicle Elektrik, bu rakamı 2025 sonuna kadar 20 milyar TL’ye çıkarmayı hedefliyor. Yatırımların yanı sıra sürdürülen düzenli bakım faaliyetleriyle, mevcut altyapı da güçlendiriliyor.
OBUT: HER BÖLGEYE GÜVENLİ VE AKILLI ŞEBEKE
Bakım çalışmalarını ile ilgili Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Naci Obut şunları kaydetti:
“Şanlıurfa’nın her bölgesine ulaşacak şekilde planladığımız bakım çalışmalarımız, elektrik altyapısının güçlendirilmesi, arızaların önlenmesi ve uzun vadede daha sağlıklı enerji iletimi için oldukça önemli. Şehrimizi güvenli, akıllı ve verimli şebekelerle donatıyoruz. DSİ ve Karayolları gibi kurumların projeleri tamamlandıkça, arıza oranlarında daha da belirgin bir düşüş bekliyoruz.”
“PLANLI KESİNTİLER 48 SAAT ÖNCEDEN DUYURULUYOR”
Saha çalışanlarının güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan zorunlu elektrik kesintilerinin önceden planlandığını hatırlatan Obut, “Kesintilerin abonelerimizi olumsuz etkilememesi için planlı duyurularımızı 48 saat öncesinden internet sitemiz, mobil uygulamamız ve 186 çağrı merkezimiz üzerinden paylaşıyoruz” dedi.
SIRRIN TRAFO MERKEZİ’NDE KRİTİK MÜDAHALE
30 bin abonenin beslendiği Sırrın Trafo Merkezi’nde de bakım ve onarım çalışması gerçekleştiren ekipler, 80 MW gücündeki 5 fiderdeki aşırı ısınan kabloları yenileyerek arızaların önüne geçti. Ana arterleri besleyen fiderlerdeki riskli noktalar elden geçirilirken, yeni havalandırma bacaları ve raf sistemleri ile trafo güvenliği artırıldı.
0 Yorum