reklam alanı

Bakan Tunç detayları açıkladı: Ceza alıp yatmama dönemi bitti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, denetimli serbestlik sistemine yönelik önemli düzenlemeleri kamuoyuyla paylaştı. Yeni düzenlemeyle birlikte artık 2 yıl ceza alan bir kişi en az 36 gün cezaevinde kalacak. Bakan Tunç, cezasızlık algısının sona ereceğini ve sistemin güçlendirilerek devam edeceğini vurguladı.

Bakan Tunç detayları açıkladı: Ceza alıp yatmama dönemi bitti

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da yapılan Denetimli Serbestlik Sistemi Değerlendirme Toplantısı’nda TBMM’de kabul edilen 10 Yargı Paketi hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç, açıklamasında cezasızlık algısının sona ereceğine yönelik adımlar atıldığını kaydetti.

Denetimli serbestlik ile cezasızlık algısının önüne geçeceklerini dile getiren Bakan Tunç, sistemi geliştirmeye devam edeceklerini ifade etti. 

TUNÇ: İKİ YIL CEZA ALAN EN AZ 36 GÜN CEZAEVİNDE KALACAK

“Çok önemli bir düzenleme hayata geçirildi” diyen Bakan Tunç şunları söyledi: 

"Denetimli serbestlik görevlilerimiz gece gündüz demeden toplumun her kesimine dokunmaya çalışıyorlar. Bu büyük yapının daha da güçlenmesi için gerekli tüm adımları atmaya sistemi geliştirmeye kararlıyız. Çok önemli bir düzenleme hayata geçirildi. Özellikle değişiklikle aldıkları cezanın koşullu salıverme tarihine kadarki sürenin en az 10'da birini ceza infaz kurumunda geçirme şartı getirildi. Cezasızlık algısının önüne geçeceğiz. İki yıl ceza alan en az 36 gün cezaevinde kalacak. Bir yıl ceza aldıysa en az 18 gün cezaevinde kalma durumu olacak. Konutta infaz edilirken denetimli olarak takibinin sağlanması çalışması da yapılıyor. Denetimli serbestlik yalnızca Türkiye'de uygulanan bir sistem değil. Cezanın sadece geçmişin bedeli değil geleceği açılan bir kapı olarak düşünüyoruz.”

Bakan Tunç detayları açıkladı: Ceza alıp yatmama dönemi bitti

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.