reklam alanı

Avrupa'da milyonları evine kapattı! "Isı kubbesi"nin yeni adresi Şanlıurfa mı?

Avrupa'nın güney ve batısı, özellikle İspanya, İtalya, Yunanistan ve Portekiz, rekor sıcaklıklarla kavruluyor. Uzmanlar "turuncu alarm" verirken, bu aşırı sıcaklıkların "ısı kubbesi" (heat dome) adı verilen meteorolojik bir olaydan kaynaklandığı belirtiliyor. Şanlıurfa ise kısa süreli serinliğin ardından çöl sıcaklarıyla karşı karşıya kalmaya hazırlanıyor.

Avrupa'da milyonları evine kapattı!  "Isı kubbesi"nin yeni adresi Şanlıurfa mı?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa genelinde etkili olan aşırı sıcaklar günlük yaşamı durma noktasına getirdi. İspanya ve Portekiz'de sıcaklıklar 46-48 dereceye ulaşarak tarihi rekorlar kırılırken, İtalya Sağlık Bakanlığı 27 şehirdeki izleme sonucunda Roma, Milano ve Napoli gibi 21 şehirde en yüksek sıcaklık alarmını ilan etti.

BELÇİKA'DA TURUNCU ALARM

Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (RMI), bugünden itibaren 3 Temmuz'a kadar ülke genelinde sıcaklıkların 35 dereceyi aşarak tehlikeli seviyelere ulaşabileceğini duyurdu ve "turuncu alarm" verdi.

ŞANLIURFA ÇÖL SICAKLARINA HAZIRLANIYOR

Şanlıurfa'da iki günlük serin havanın ardından sıcaklıklar yeniden yükselmeye başladı. Uzmanlar, hafta sonuna doğru sıcaklıkların daha da artacağını, Temmuz ortasına doğru ise yeni sıcak hava dalgaları ve çöl sıcaklarının etkili olabileceğini belirtiyor.

ISI KUBBESİ NEDİR?

DW'nin haberine göre, Batı Avrupa'yı etkisi altına alan aşırı sıcaklıklar, "ısı kubbesi" olarak adlandırılan bir meteorolojik olayın sonucu. Isı kubbesi, yüksek basınç sisteminin uzun süre aynı bölgede asılı kalması ve sıcak havayı altında hapsetmesiyle oluşuyor.

Avrupa'da milyonları evine kapattı! "Isı kubbesi"nin yeni adresi Şanlıurfa mı?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.