reklam alanı

Şanlıurfa’da 34 yıl önce küçük bir köydü… Bugün şehirleri sollayan bir ilçe

Bir zamanlar toprak yolların tozunu yutan, mütevazı evlerin süslediği küçük bir köydü Karaköprü... Bugün ise Şanlıurfa'nın modern yüzünü temsil eden, en gelişmiş ve cazip ilçelerinden biri olarak zirveye oturdu. Son 34 yılda adeta bir devrim geçiren Karaköprü'nün köyden ilçe statüsüne uzanan hikayesi…

Şanlıurfa’da 34 yıl önce küçük bir köydü… Bugün şehirleri sollayan bir ilçe

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir zamanlar toprak yolların, mütevazı evlerin olduğu küçük bir köydü… Bugün ise Şanlıurfa’nın en gelişmiş ve cazip ilçeleri arasında zirvede.

KÖYDEN METROPOLE UZANAN YOLCULUK

1992 yılında yalnızca 2 bin 700 kişilik bir nüfusa sahip olan Karaköprü, bugün yaklaşık 295 bin 746 kişilik nüfusuyla birçok ilin nüfusunu geride bırakmış durumda. Bu çarpıcı büyüme, Karaköprü'ye duyulan ilginin ve barındırdığı yatırım potansiyelinin en net göstergesi.

ÖNCE İLÇE SONRA BELDE OLDU 

 1980'li yıllarda sıradan bir köy iken, 2 Kasım 1991 tarihinde belediye statüsü alarak bir beldeye dönüşen Karaköprü, bu ilk adımla değişim rüzgarlarını hissetmeye başladı. Tam 21 yıl sonra, 2 Kasım 2012'de ise Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilen 6360 sayılı kanunla resmen ilçe statüsüne kavuştu.

MODERN ŞEHİRCİLİĞİN KALBİ

Gelişiminin önünde hiçbir engelin duramadığı Karaköprü, modern konut projeleri, lüks villaları, geniş cadde ve bulvarları, sosyal donatı alanlarıyla adeta bir metropole dönüştü. Kentsel dönüşümle birlikte, geleneksel dokusunu titizlikle korurken, çağdaş şehircilik anlayışını da başarıyla bünyesine kattı. Geniş ve düzenli caddeleri, yeşil alanları, modern eğitim ve sağlık kuruluşları ile Karaköprü, Şanlıurfa'da yaşamak isteyenlerin ilk tercihi haline geldi.

 

 

Şanlıurfa’da 34 yıl önce küçük bir köydü… Bugün şehirleri sollayan bir ilçe

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.