reklam alanı

Şanlıurfa'nın tanıtımına kaymakamın eli değdi... Bakanlığın dikkatini çekti

Türkiye resmi seyahat rehberi Go Türkiye, Harran Kaymakamı Harun Reşit Han'ın 'Karahantepe' fotoğraflarını tanıtım için kullandı.

Şanlıurfa'nın tanıtımına kaymakamın eli değdi... Bakanlığın dikkatini çekti

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'da Karahantepe'nin tanıtımına Harran Kaymakamı Harun Reşit Han'ın eli değdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısında Türkiye'nin turizm destinasyonlarını tanıtan resmi seyahat rehberi GoTurkiye, bu kez Şanlıurfa'nın Haliliye İlçesi'nde Karahantepe'nin tanıtımını yaptı. Heykellerin 4 gece görseli takipçilerle paylaşıldı. Paylaşımda “Şanlıurfa yakınlarında bulunan Karahantepe, insan ve hayvan oymalarıyla süslenmiş gizemli T biçimli taşları ortaya çıkarıyor. Hazineleri arasında, erken insan sanatına ve inançlarına benzersiz bir bakış sunan, gerçekçi bir ifadeye sahip çarpıcı bir tarih öncesi insan heykeli yer alıyor. Karahantepe'yi keşfetmek, tarihin unutulmuş bir bölümünü açmak anlamına geliyor” ifadelerine yer verildi.

Paylaşılan fotoğraflar ise Kaymakam Han'a ait. Kaymakam Han bir gece gittiği Karahantepe'de çekimler yaptı ve gece 03:30’da çektiği fotoğrafları “Gizemli insan yüzü ve yıldızlar” başlığı ile paylaştı.

Go Türkiye'de paylaşılan fotoğraflarla tanıtıma katkı sağlamış olan Kaymakam Han “Paylaşılmasından mutluluk duydum” dedi.

Kaymakam Han, daha önce de Harran İlçesinde yaptığı çekimlerle kentin turizmine katkı sunmuştu.

KARAHANTEPE HAKKINDA

Karahantepe, Şanlıurfa’nın 60 kilometre doğusunda yer almaktadır. 12 bin yıllık bir geçmişe sahip olan Şanlıurfa’nın, antik kent Ur Kaśdim (Kaldealıların Şehri) olduğuna inanılır. Urfa, bölgede gelişmiş tüm uygarlıkların mirasını gururla sergilemektedir.

Şanlıurfa, Yahudilerin, Hıristiyanların ve Müslümanların kutsal kabul ettiği bir yerdir. Eski Ahit’e göre, “üç tek tanrılı dinin babası” olan İbrahim Peygamber, Ur Kaśdim şehrinde doğmuş ve ailesiyle birlikte “Atababalar Evi” Harran’a göç etmiştir.

Şanlıurfa toprakları, M.Ö. 2. binyılda Hurri Devlet’nin şehirlerinden birisiydi. Kimileri Hz. İbrahim’in Mevlid-i Halil Camii’nin bulunduğu yerin yakınındaki bir mağarada doğduğuna inanır. Bölge ve mağara bu nedenle kutsal kabul edilir.

Göbeklitepe, Karahantepe, Nevali Çori gibi çok yakın çevrede bu kadar çok Neolitik yerin hemen hemen aynı bölgede yer alması ilginçtir.

Son arkeolojik çalışmalar, Karahantepe’nin Göbeklitepe’den bile daha erken olabileceğini göstermektedir. Bu durum sitenin dünyanın bilinen en eski Neolitik bölgesi olduğunu göstermektedir. Nevali Çori ve Göbeklitepe’de olduğu gibi Karahantepe’de de benzer bir yerleşim planı bulunmaktadır.

Bugüne kadar 250’ye yakın “T” şeklinde dikilitaş gün ışığına çıkarılmıştır.

“Göbeklitepe Kültürü ve Karahantepe Kazıları” projesi kapsamında İstanbul Üniversitesi tarafından bölge halkının “Keçilitepe” olarak bildiği alanda 2 yıl önce yüzey araştırmaları başlatılmıştır. Çalışmalar, Profesör Dr. Necmi Karul tarafından yönetilmektedir.

Karahantepe ve tüm Şanlıurfa bölgesi, dünyanın bilinen tarihini değiştirmeye devam etmektedir.

Şanlıurfa'nın tanıtımına kaymakamın eli değdi... Bakanlığın dikkatini çekti

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.