reklam alanı

Mazot derdine son verecek yöntem Şanlıurfa’da denendi!

Şanlıurfa’da mazot derdine son verecek yenilikçi tarım yöntemi denendi. GAPTEAM ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle, toprak işlemeden doğrudan anıza mısır ekimi yapılarak yakıt ve iş gücünde büyük tasarruf sağlandı.

Mazot derdine son verecek yöntem Şanlıurfa’da denendi!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü (GAPTEAM) ile iş birliği yaparak sürdürülebilir tarımı destekleyen önemli bir uygulamayı hayata geçirdi. Akçakale’de, buğday hasadının hemen ardından, 10 dekarlık bir alanda toprak işleme yapılmadan doğrudan anıza mısır ekimi gerçekleştirildi.

Projeyi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi teknik ekipleri, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nde görevli Uzman Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Çıkman’ın teknik desteğiyle yürüttü. Uygulama ile geleneksel toprak işleme yöntemlerine alternatif olan anıza ekim tekniğinin tarımsal verimlilik, toprak sağlığı, yakıt tasarrufu ve iş gücü açısından sağladığı avantajlar sahada gözlemlendi.

GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Uzman Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Çıkman, “Bu proje kapsamında, buğday hasadını takiben toprak işleme yapmadan doğrudan mısır ekimi gerçekleştirdik. Toprağı işlemeyerek organik madde zenginliğini koruyor ve çiftçilerimize ekonomik fayda sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Halil Hatipoğlu da, doğrudan anıza ekim yönteminin bölge tarımı için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Bu sayede toprak çıplak kalmayacak, buharlaşma azalacak ve su tasarrufu sağlanacak.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, demonstrasyon çalışmalarını artırarak bölge çiftçilerini sürdürülebilir ve maliyet etkin tarım teknikleriyle buluşturmaya devam edecek.

 

Mazot derdine son verecek yöntem Şanlıurfa’da denendi!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.