reklam alanı

Kız çocuklarının güçlenme programı Şanlıurfa’da hayat buldu

Kız çocuklarının güçlenmesi amacıyla Suna’nın Kızları tarafından her yıl düzenlenen Yaz Enstitüsü’nün 2025 yılı Şanlıurfa etabı tamamlandı. İstanbul ve Şanlıurfa’dan 44 kız çocuğunun katılımıyla gerçekleşen programda; öğrenme oturumları, atölyeler, kültürel geziler ve ilham veren kadınlarla buluşmalarla dolu bir hafta yaşandı. İşte detaylar…

Kız çocuklarının güçlenme programı Şanlıurfa’da hayat buldu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suna’nın Kızları’nın kız çocukların güçlenmesi amacıyla her yıl düzenlediği Yaz Enstitüsü’nün 2025 Şanlıurfa etabı tamamlandı. 

Öğrenme programları, atölyeler, kültürel geziler ve ilham veren buluşmalarla tasarlanan bir haftanın yaşandığı programda bu yıl ayrıca, 2023 ve 2024 mezunları, Yetişkinliğe Geçiş Programı kapsamında, Suna’nın Kızları ekip üyesi olarak sahaya katıldı.

Kız çocuklarının güçlenmesi için çalışan Suna’nın Kızları tarafından her yıl düzenlenen Yaz Enstitüsü’nün 2025 Şanlıurfa etabı, İstanbul ve Şanlıurfa’dan 44 kız çocuğunun katılımıyla 11–17 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi. 

2023-2024 MEZUNLARI ARTIK SUNA’NIN KIZLARI EKİBİNDE

Kız çocuklarının birlikte öğrenebileceği bir topluluk oluşturarak yaşam becerilerini geliştirmeyi ve hak temelli bilgiye erişimlerini artırmayı amaçlayan Yaz Enstitüsü’nün bu yılki programında dikkat çeken gelişmelerden biri, 2023 ve 2024 yılı mezunlarından 5 kişinin “Yetişkinliğe Geçiş Programı” kapsamında ekibe katılması oldu. Daha önce katılımcı olan bu gençler, bu kez ekip üyesi olarak sahada görev aldı ve programın sürekliliğine katkı sağladı.

ÖĞRENME PROGRAMLARI, ATÖLYELER VE KÜLTÜREL TURLAR

Katılımcılar, Yaz Enstitüsü’nün ana öğrenme programlarından Esenlik Programı’nda duygu ve ihtiyaç okuryazarlığı, dinleme, kendini ifade etme ve öğrenme topluluğu oluşturma üzerine çalışmalar yaptı. Kız Çocuk Odaklı Tasarım oturumlarında ise sorunlara kız çocuk bakış açısıyla yaklaşarak yaratıcı, eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmeye yönelik etkinliklere katıldılar.

2023 ve 2024 yılı mezunlarının yürüttüğü atölyeler, grup içi etkileşimi ve deneyim aktarımını güçlendirdi. Kültürel geziler kapsamında Göbeklitepe, Balıklıgöl, Halfeti, Atatürk Barajı, Harran Üniversitesi kazı alanı, Kubbe Evleri, Reji Konservatuvarı ve Şanlıurfa Bilim Merkezi ziyaret edildi.

İLHAM VEREN KADINLARLA BULUŞTULAR

Programın ilham buluşmaları bölümünde, geleneksel dokuma sanatını modern çizgilerle buluşturan ehram ustası Müzeyyen Şansal atölye gerçekleştirdi. Şansal, yerel üretim ve kadın emeği konusundaki deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

GAP İdaresi’nden Adalet Budak Akbaş ve Suna’nın Kızları saha sorumlusu Kader Çiloğlu’nun yer aldığı “Kırsal Kalkınma Paneli” ise bölgedeki ekonomik ve sosyal yapıya dair kapsamlı bir perspektif sundu.

“Kadınlar Buluşması” oturumunda ise Adalet Budak’ın yanı sıra Şanlıurfa Belediyesi’nde otobüs şoförü olarak görev yapan Fatma Hort Kumaş, Harran Üniversitesi’nden Dr. Necla Tosmur ve girişimci Rojda Günbei Hartavi kendi başarı hikâyelerini anlattı.

KIRSAL KALKINMA ODAĞI GÜÇ KAZANDI

Bu yılki programda kırsal kalkınma teması da ön plandaydı. Atatürk Barajı gezisi, ehram üretim süreci ve GAP İdaresi’nin sunumlarıyla katılımcıların bölgesel üretim ve sürdürülebilir kalkınma konularına dair farkındalıkları artırıldı.

Yaz Enstitüsü’nün Şanlıurfa etabı; Koç Okulu iş birliğiyle, Şanlıurfa Valiliği ve Harran Kaymakamlığı’nın desteğiyle, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 

Programın destekçileri arasında Bank of America, Fujifilm Türkiye ve Skechers yer aldı.

Kız çocuklarının güçlenme programı Şanlıurfa’da hayat buldu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.